Marco Mentink

fractievoorzitter

Ik ben 56 jaar oud en geboren in Apeldoorn. Een groot gedeelte van mijn jeugd heb ik doorgebracht in het Land van Maas en Waal en woon sinds 1991 op Voorne Putten. In 2000 ben ik verhuisd van Hellevoetsluis naar het mooie, rustige en groene Rockanje vlak bij het strand. Mijn partner Saskia is werkzaam bij de GGD in Rotterdam en samen genieten we met volle teugen van de gemoedelijke, landelijke sfeer en de natuur in Westvoorne.

Na mijn schoolopleiding en militaire dienst ben ik beroepsmilitair geworden. Na een aantal jaren gediend te hebben bij een Nederlandse eenheid in Duitsland ben ik overgeplaatst naar een eenheid in de buurt van Den Bosch waar de Genie haar duikers opleidt.

Na diverse opleidingen ben ik aan de duikschool verbonden gebleven, onder andere als instructeur.

Vervolgens heb ik mijn militaire carriere afgesloten bij een duikeenheid in Wezep die voor de toenmalige Rijkspolitie veel opsporingswerkzaamheden onderwater verrichtte.

In 1990 werd ik benaderd door een groot Rotterdams bergingsbedrijf en dat was voor mij de gelegenheid om over te stappen naar het bedrijfsleven. Na in de loop der jaren diverse functie te hebben vervuld, ben ik sinds een aantal jaren werkzaam als Technical Support Manager en zorg ervoor dat alle materialen die benodigd zijn voor de meest uiteenlopende bergingsprojecten wereldwijd beschikbaar zijn op onze 4 locaties te weten Rotterdam, Singapore, Houston en Kaapstad.

Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik deze locaties zeer regelmatig bezoek. Ook na 27 jaar is elke dag weer een uitdaging en geen bergingsoperatie hetzelfde.

Doordat duiken niet zonder gevaar is, zet ik mij, naast mijn werkzaamheden als TSM, ook in voor Norm ontwikkeling op het gebied van duikmateriaal via CEN (Comité Européen de Normalisation) en vertegenwoordig ik de NADO (Nederlandse Associatie van Duikondernemingen) in het centraal college van deskundigen van de SWOD (Stichting Werken onder OverDruk).

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig en heb vele jaren met volle teugen kunnen genieten van het strand en duinen in Westvoorne, samen met mijn paard. De laatste jaren speel ik graag met mijn partner een rondje golf op de mooie golfbaan die ons eiland rijk is.

De laatste jaren ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in onderwerpen die direct betrekking hebben op onze gemeente en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.

Toen ik in 1990 de overstap van Defensie naar het bedrijfsleven heb gemaakt heb ik vaak gezegd dat Defensie kan leren van het bedrijfsleven en het bedrijfsleven van Defensie.

Hetzelfde gevoel heb ik als ik raadsvergaderingen bezoek of beluister en zie hoe er in de politiek met het nemen van besluiten en elkaar wordt omgegaan.

We zullen als gemeente Westvoorne de komende jaren veel veranderingen en uitdagingen op ons af krijgen, maar met frisse en jonge VVD raadsleden, fractie assistenten en bestuur kunnen we helpen om Westvoorne nóg beter te maken.

AAN DE SLAG VOOR EEN BETER WESTVOORNE.